Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

"Jsem student vysoké školy. Studuji obor Český jazyk pro média a veřejnou sféru. Ve volném čase píši povídky nebo články na svůj blog na Facebooku. Zúčastnil jsem se soutěže "Mladý moderátor", moderoval jsem několik školních akademií a soutěží na gymnáziu."

Promiňte,ale Vy pracovat zřejmě nikdy nebudete.........

2 6
možnosti
PK

Hlavně, že budu platit daně, viďte?

3 0
možnosti
Foto

Asi nejsem dost vzdělaný, protože jsem nějak nepochopil obsah článku, kde jsou podle mne rozpory.

Doufám, že to není tradiční předvolební "Bu, bu, bu! Bojte se, příjdou komunisti! Tak volte jenom nás!" Čili opět v jednom šiku bezmyšlenkovitě, ne vlastní hlavou, pouze jinou barvu než rudou.

Já jsem komunisty (zažil jsem je dost) nikdy nevolil a když to někdo dělá, je to podle demokracie jeho právo jako každá jiná volba.

3 2
možnosti
PK

Jestli tam vidíte rozpory, je to váš úhel pohledu, na který máte právo.

Právo volit komunisty nikomu neupírám.

0 0
možnosti
Foto

M12a94r34t22i45n 72Š16i64k

22. 2. 2017 11:41

Daňová progrese je v mnoha vyspělých státech světa. Politické strany se mezi sebou odlišují tím, jaké daňové soustavy navrhují, nebo realizují. Voliči si mezi nimi vybírají. I vy si můžete zvolit. Pokud tak zásadově odmítáte sociální stát, máte možnost zvednout kotvy a zkusit život třeba v Číně. Tam o sociálním státu nelze hovořit. Pokud se rozhodnete své žití i dále přetrpět v ČR, zkuste se zamyslet nad tím, jestli jste osobně opravdu nikdy a v ničem nevyužil možností a výhod sociálního státu. Jako mladý člověk se jistě považujete za velmi schopného, ani na vteřinu si nepřipouštíte, že byste se někdy mohl dostat do složité životní situace. Proto se cítíte "odrbáván" státem. Nepřeji vám nic zlého, jen se zamyslete nad pestrou škálou životních situací, které mohou nastat. Jsou věci, které neovlivníte, ani svými nadpozemskými schopnostmi, ani politickými názory nebo jakoukoliv ideologií. Mezi ně patří například zdraví. Nedá se proto vyloučit, že i vy budete výhledově výhody sociálního státu potřebovat. Myslete na to, až vámi zase bude někdy cloumat zlost kvůli daňovému "odrbávání". Ale hledejte si samozřejmě míru jak sociálnosti státu, ve kterém žijete, tak i míru daňové zátěže, podle vlastního uvážení. Svět je dnes úplně otevřený. I pro vás.

5 3
možnosti
Foto

V dobách,kdy nebyly žádné podpory, byla nejnižší nezaměstnost. Proč ? Protože člověk, který měl práci věděl, že jednou přijde doba, kdy práci mít nebude a proto na tuto dobu si šetřil. Když přišel o práci, žil z úspor a ještě mu pomáhala, rodina, protože věděla, že když někdo z nich se dostane do potíží pomůže zase on jim. Takže když byl bez práce, tak se snažil vzít jakoukoliv práci, jenom, aby nemusel být rodině na krku a nemusel žít z úspor.

4 2
možnosti
ZJ

Několik otázek pro příznivce levice.

1. Co to je solidarita?

2. Lze solidaritu nařídit a vynucovat ?

3. Nejedná se, při státem nařízené "solidaritě" o státem prováděnou loupež ?

7 0
možnosti
JK

SOlidarita je,že každý občan má právo na určitou částku peněz pokud ne vlastní vinou přišel o práci, než si najde novou při aktivním hledání. To samé platí o právu na peníze, pokud má občan nějaký zdr. problém a ten ho brzdí na trhu práce.

0 0
možnosti
MD

Tragédie tohoto národa je kromě jiného v tom, že absolventi stále uvažují v jednoduchých rovnicích: nízké daně => bohatý občan, vysoké daně => chudý občan

Přičemž bohatství občanů západní Evropy, USA, Japonska je provázeno právě vysokými daněmi a ještě vyššími příjmy.

Kombinace nízké daně, bohatý občan na světě prakticky neexistuje. Dokonce nízké daně jsou příznakem rozvojových zemí (Rusko, Afrika, atd.).

Tím nechci schvalovat navržené zvýšení daní ze strany ČSSD.

Ale reálný svět je bohužel/bohudík mnohem komplikovanější než jednoduché poučky z příručky Václav Klaus "Jak funguje ekonomie".

0 4
možnosti
TB

problém je v tom, že u nás chtějí socani zavést kombinaci vysoké daně, nízké příjmy Rv

6 1
možnosti
ZP

moc jsem nepochopil co tím vlastně chcete říci......ale některé úvahy mě přijdou hodně zvláštní a povrchní ,něco v tom duchu podle sebe soudím tebe....takže ano ,děkuji nechci....

1 0
možnosti
ZK

Ale chcete, využíváte od narození všech jeho výhod.

4 4
možnosti
PD

P46e69t16r 82D35r39a98p14a74l

22. 2. 2017 10:24

nevím, proč je tam mínus, kolega má pravdu...sociální stát je totiž nejen podpora v nezaměstnanosti nebo dávky na bydlení, ale i to, že za studenta platí stát zdravotní pojištění, že jeho rodiče mají slevu na dani, že neplatí školné, že různé instituce jsou povinny ze zákona mu poskytovat slevy...

1 1
možnosti
AK

Vzpomene si ještě někdo, že u nás v devadesátých letech byla v nejvyšší příjmové skupině sazba 47% ?

A že firmy platily 55%?

Když to srovnám s návrhem, vidím, že je to jen maličký krůček k tomu, co zde před lety bylo.

Proč vysokoškolští studenti myslí a volí pravicově?

Byly prováděny různé ankety, ze kterých vyplynulo, že vysokoškoláci odmítají sice sociální stát, ale že současně odmítají placení školného...

Z takto rozporuplných výsledků lze pouze usuzovat, že vysokoškoláci si svoji budoucnost představují jako finančně i jinak úspěšnou a domnívají se, že služby, které jim poskytuje sociální stát, si budou moci pořídit z vlastních příjmů.

Je sice možné, že i s diplomem budou nezaměstnaní a v evidenci úřadu práce, ale takováto představa by byla zřejmě příliš demotivující při studiu a tak tímto směrem ani neuvažují.

5 0
možnosti
PD

P77e60t91r 78D15r30a27p49a48l

22. 2. 2017 10:25

nebo vystudují obor, kde jediné uplatnění bude ve státní správě, což je vlastně také sociální polštář

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Jsem student vysoké školy. Studuji obor Český jazyk pro média a veřejnou sféru. Ve volném čase píši povídky nebo články na svůj blog na Facebooku. Zúčastnil jsem se soutěže "Mladý moderátor", moderoval jsem několik školních akademií a soutěží na gymnáziu.

Seznam rubrik