Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R87o92m64a68n 42K17o95z95e54l

22. 2. 2017 20:53

Předposlední věta - to tak říci bývalé kolegyni, které když oznámili, že jí neprodlouží smlouvu, tak chtěla skočit pod vlak.

0 0
možnosti

Jestliže někomu dají třeba neprávem výpověď a ten člověk pracovat chce, tak po dobu hledání nového zaměstnání může být na podpoře, s takovým sociálním státem nemám problém...

0 0
možnosti
Foto

J63a94n24a 34M36a96j11o29v86á

22. 2. 2017 19:15

Ta úvaha o zdanění je, věřím, pokus o předvolební marketing.

A vy hodláte po ukončení toho prapodivného oboru financovaného státem dělat co?

0 0
možnosti

Já bych rád moderoval, protože mě to baví. Jestli ve veřejnoprávním, nebo soukromém mediu je mi celkem jedno.

0 0
možnosti

Autore: žádný štědrý sociální stát tady není. Přečtěte si zákom o životním minimu od roku 2007.

0 1
možnosti

Je to v zákonu o hmotné nouzi.

0 0
možnosti

J31a37n 69R26á54ž

22. 2. 2017 14:42

Sociální stát v tom primárním slova smyslu, tedy to, co stálo za t.zv. Německým zázrakem, bych chtěl, aby u nás zavede byl. A to jsem pravicově zaměřený člověk. Možná by se model původního německého sociálního státu dal taky nazvat sociálně přívětivým kapitalismem. Erhardův model sociálního státu se dá v kostce vyjádřit asi takto: Sát nesmí nechat bez prostředků, které zajistí důstojný život (pouze) ty, kdo se o sebe nemohou s objektivních příčin (senioři a invalidé) postarat sami. V tomto modelu, jak jej definovali Erhard s Adenauerem i v ústavě, se nic nehovoří o povinnosti státu se postarat o ty, kdo bez objektivně uznatelných příčin odmítají pracovat, kdo odmítají nést za svůj život odpovědnost, jakož i o ty, kdo se, díky své neodpovědnosti dostali do nezáviděníhodné situace vlastní vinou.

To, co dnes socialisté vydávají za parametry sociálního státu, tedy, že každý má právo na běžný standart životní úrovně i bez vlastního přičinění, je idea přerozdělovacího socialistického státu, který ve svých důsledcích není sociálně přívětivý zejména pro ty, kdo se o sebe postarat chtějí a z objektivních příčin nemohou.

4 0
možnosti

Sociálním státem v článku jsem pochopitelně myslel ten přerozdělovací, socialistický, což je snad patrné z obsahu. Vizi pánů Erharda a Adenauera stejně jako Vy podepisuji.

1 0
možnosti

P30e59t47r 42L65a65n53g51e26r

22. 2. 2017 14:29

Vzhledem k oboru, který studujete se dá předpokládat, že se i po vystudování přisajete na státní cecek a budete sosat a sosat a sosat. Zrovna vy byste měl být za sociální stát vděčný.

1 0
možnosti

Je rozdíl pracovat ve státní sféře a brát za to plat, nebo nepracovat a brát od státu i tak...

2 0
možnosti

J53a20n 52B35u66r28i52a78n

22. 2. 2017 13:45

Jestliže nechcete sociální stát, tak asi chcete jeho opak. To znamená, že chcete stát bez povinného zdravotního či sociálního pojištění. Vše si přece moudrý a vzdělaný člověk dokáže zajistit sám - a neskutečně levněji než když to za něj dělá stát.

Jenže se pak populace rozdělí na ty moudré a úspěšné a na zbytek. A bohužel toho zbytku bude víc jak těch moudrých.

Nakonec taková společnost dopadne tak, že ti úspěšní žijí v ghetech, kam ti ostatní na ně nemohou (viz současná Afrika - ale tam je to ještě z jiných příčin).

Není lepší tzv. sociální stát, ve kterém panuje něco jako sociální smír?

4 0
možnosti

Chci stát, který svoje občany chrání a který jim neurčuje, jak mají žít. Já nevím, je takový stát dost sociální?

1 1
možnosti

Stále platná slova Uptona Sinclaira:

"Je těžké přimět někoho, aby něco pochopil, když má prospěch z toho, že to nechápe."

5 0
možnosti

Stát sociální být musí. Do jisté míry. Souhlasím s tím, že to, co teď předvedl Sobotka s KSČM je demotivující vůči schopným a státu to uškodí, pokud by snad (nedej bůh) sestavili povolební vládní koalici. Rv.

3 0
možnosti

"Jsem student vysoké školy. Studuji obor Český jazyk pro média a veřejnou sféru". ;-D

Trdlo, které se evidentně nechystá pracovat, plive na ruku, ke které se chystá zuřivě tisknout.

Evidentně to ukazuje, jak český systém VŠ degraguje.

1 3
možnosti

Kdo podle vás pracuje a kdo ne?

Nebojte se, k socialistům ani komunistům se tisknout nebudu, i když jsou rozlezlí do stran napříč politickým spektrem.

0 0
možnosti

Myslím, že největším problémem není až tak výše, ale co se poté s vybranými penězi děje.

Všem, kteří správně tvrdí, že každý v různé míře využívá výhody státu bych měl pá připomenutí - za zdravotní služby se přece platí zdrav. poj. (jednak každý + jeho zaměstnavatel) navíc, jako další finanční zdroj v této oblasti přece máme spotřební daň z alkoholu a tabáku. To samé platí pro služby z oblasti důchodového systému- Platíme si je zvlášť. Za to, že máme silnice a dálnice si taky přeci platíme zvlášť - dálniční známky a mýtné pro nákl. auta, silniční daň a samozřejmě spotřební daň z benzínu a nafty. Státu tdedy e-facto zbývá obrana (police + vojsko) a vzdělávání.

Druhá a palčivější strana problému je následující : dokud budou občané konfrontování s "neuvěřitelnými náhodami" a "štěstím politiků na všemožné strýčky Viky", pak je kritiky zvyšování daní více než legitimní. Jen si vemte - dnes je na čerpání mimořádně úspěšný Agrofert, předtím to byly např. firmy min. Řebíčka ... a šlo by pokračovat do nekonečna. A to nemluvím o takových zvrácenostech, kdy firma z Agrofertu vysaje dotace pro malé a střední podnikání - viz. Čapí hnízdo.

Zkrátka - za současného stavu je jakékoliv zvýšení daní jen nekonečná podpora hrabivosti politiků, kteří jsou aktuálně u vesla.

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Jsem student vysoké školy. Studuji obor Český jazyk pro média a veřejnou sféru. Ve volném čase píši povídky nebo články na svůj blog na Facebooku. Zúčastnil jsem se soutěže "Mladý moderátor", moderoval jsem několik školních akademií a soutěží na gymnáziu.

Seznam rubrik